oktober 16, 2007

Kycklingsallad

Valfritt hur mycket man vill ha av allt, jag antar att dagens människa inte behöver recept/mängdhänvisningar för att lyckas, det finns något som heter på måfå.

Kycklingfilé
Sallad efter smak
Rensade tomater (blir annars mkt vattnigt = ej gott)
Tunnskivad rödlök
Skalad och rensad gurka
Gulpaprika (man äter med ögonen också)
Rostade solrosfrön
Fetaost
Skruvmakaroner (fullkorn)
Chiliolja
Turkisk gräddfil
Mango eller sweet thai chilisås

1. Skär grönsakerna fint och noga, det är viktigt.

2. Man steker kycklingfilén med curry, paprikakrydda och salt. Se upp så att den inte blir torr, det är vanligt för amatörer. Skiva upp snyggt, helst så skivorna blir långa och fina ca 1 cm tjocka.

3. Koka pastan, glöm inte tuggmotståndet. Häll upp i durkslag och spola kallt vatten över så pastan är kall. Ta chilioljan och droppa över, se upp, chiliolja är hett och pastan ska endast ha en underton av hetta.

4. Ta turkisk gräddfil och blanda i antingen mango eller sweet thai chilisås. Krydda på med lite curry, men var medveten om att curry kan ta över smaken så ta inte mycket. Mango är att föredra då pastan är lite het.

5. Blanda ihop salladen med pastan, lägg kycklingen, fetaosten och solrosfröna över och servera såsen bredvid. Nybakade baguetter är mycket gott till, med salami och brie. Drickes till? isvatten med citron. Mums.

Superenkel sallad, ljuvligt god.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag önskar att jag inte var så kräsen och gillade konsistensen och smaken av grönsaker för det där lät så himla aptitligt :)